dilluns, 30 de març del 2009

DESCOBERTES 54 NOVES ESPÈCIES A PAPUA





L’organització Conservation Internacional, ha anunciat la darrera descoberta d’un gran oasi verge de biodiversitat a Oceania (Papua Nova Guinea).
De les fins ara 54 noves espècies trobades, hi ha 50 noves aranyes, tres granotes i un gecko. Destaca la raresa de les granotes i la gran varietat d’aspectes i colors de les aranyes.
La illa de Papua es divideix entre la part sota sobirania d’Indonèsia, on tribus locals lluiten des dels anys 60 per la seva independència, i la meitat oriental que forma l’Estat Independent de Papua Nova Guinea, i que te una mida similar a la d’Espanya. La densitat de les seves jungles i l’ inaccessibilitat de moltes de les seves muntanyes han convertit la regió en un dels llocs preferits pels biòlegs.
S’han previst tres expedicions més per aquest any i els investigadors asseguren que esperen trobar dotzenes de nous animals i plantes.
Les troballes dels darrers anys confirmen que les zones més allunyades del desenvolupament urbá poden mantenir la seva biodiversitat intacta. Per altre banda, la desforestació, el turisme d’aventura i els projectes de desenvolupament del govern han anat reduint el nombre de boscos verges, tot i que es creu que encara existeixen comunitats que mai no han mantingut contacte amb l’exterior.
"Si trobes coses tan grans i tan espectaculars que són noves, és una indicació de que hi ha moltíssim que desconeixem", va afirmà el líder de l’ expedició, Steve Richards. L’ organització diu haver dedicat diversos mesos a analitzar més de 600 espècies que la missió va trobar entre juliol i agost de l’any passat. L’ equip d’investigadors incloïa científics de la Universitat de British Columbia (Canadá) i de la Universitat de Montclair de Nova Jersey (EE.UU.), a més de papuans

http://www.latercera.com/contenido/742_113079_9.shtml (més fotos de les noves espècies)

http://www.elmundo.es/elmundo/2006/02/07/ciencia/1139305323.html (expedició de 2006)

http://www.elmundo.es/elmundo/2006/09/18/ciencia/1158587567.html.
(paradís submarí també a Indonesia)