dilluns, 23 de març del 2009

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

Al Dia Mundial de l’Aigua, només 19 països han recolzat el fet que es vegi com un bé i no com un recurs econòmic.
El dilluns 15 de març es va iniciar a Istanbul el “V Foro Mundial del Agua”, que ha acabat sense reconèixer l’aigua com a dret fonamental de l’home. Només uns 19 del 190 països participants han recolzat la proposta (liderats per Espanya).
La ministra espanyola de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha declarat que "l’ aspecte més polèmic de la declaració oficial de l’ aigua ha estat reconèixer-la como a Dret Humà". Espinosa també ha reconegut a la clausura del foro, que ha generat esperança perquè la 'Declaració d’ Istanbul' obre la possibilitat de treballar en diversos fronts, entre ells "el trinomi agricultura vinculada amb alimentació, aigua i energia".
En aquest sentit, la ministra ha recolzat que cal continuar produint aliments per tal que no es doni la situació de fam al mon, sent conscients de que l’ agricultura és una de les activitats que més aigua utilitza, inaccessible per a molts.
Coincidint amb el Dia Mundial de l’ Aigua, la ONU adverteix que mil cent milions de persones no tenen accés a l’ aigua en el món i dos mil sis-centes no disposen de serveis bàsics de sanejament.
Aquesta dada es basa en un informe de Nacions unides que assegura que la forta demanda hídrica actual no te precedents i augmentarà en els pròxims anys provocant la migració de fins a 700 milions de persones. Es calcula que en vint anys el 67 per cent de la població mundial no tindrà accés als serveis bàsics de sanejament.

Informació treta de : http://www.cuatro.com/noticias/noticias/VForoAgua-DiaMundialAgua-derechofundamentalhombre-agua-sigue-ser-derecho-fundamental-hombre/20090322ctoultpro_7/

http://www.unesco.org/water/water_celebrations/index_es.shtml

http://www.xtec.es/recursos/ciencies/aigua.htm